Stand Clubkampioenschappen

datum activiteit
   
26 maart 2017 Verslag  wedstrijd 1
 16 april 2017
Verslag  wedstrijd 2
 11 Juli 2017
Verslag  wedsrtijd 3
 2 Juli
Verslag  wedsrtijd 4


Klik
HIER voor het klassement Clubkampioenschappen 2017

 
          
Clubkampioenschap 1 

   

 

Gebroeders Tim en Marc Stevens aan kop na 1ste onderdeel

Zondag 26 maart j.l. hebben we van ATB-Extreme het 1ste onderdeel van ons clubkampioenschap verreden.
Om 9.30 u hadden zo’n 20 leden zich gemeld bij het Klumpke die de strijd met elkaar aan wilden gaan om clubkampioen 2017 te worden.
De organisatie had een rondje uitgezet in het bos nabij autodemontagebedrijf Timmermans op de Boukoul waar een tijdrit werd verreden.
 Met een tijd van 2.47 min was Marc Thomassen de gebroeders Tim en Marc Stevens èèn seconden te snel af die beiden  een tijd van 2.48 min lieten noteren. 
De 3de tijd werd door Ed Lensen neergezet op zijn mtb met trapondersteuning hierdoor doet hij niet mee voor het klassement maar toch een mooie tijd.
Nadat iedereen was geweest gingen we naar de Lanck waar nog een korte sprint van +/- 200m op het menu stond.
Hier lieten Tim en Marc Stevens zich niet aftroeven en zetten beiden een tijd van 36 seconden neer op de fiets gevolgd  door Mario Boots, Leon Heijman en René Zenden die alle drie een tijd van 37 seconden achter hun naam lieten zetten,
Ed Lensen moest hier toch zijn meerdere erkennen in de fietsen zonder hulp en klokten de op een na laatste tijd.
Na deze gezellige en sportieve ochtend zijn we gezamenlijk naar het Klumpke gereden waar we de prijsuitreiking hebben gedaan en waar we door Henk werden getrakteerd op een lekkere gehaktbal met satésaus. 

 

Op zondag 16 april is het volgende onderdeel en hopen dat iedereen weer mee doet om het tot een geslaagde ochtend te maken.

 

 

 

Met sportieve groet,

 

 De organisatie.

    

                     Foto’s  

 

Home

 

 

Clubkampioenschap 2

Clubkampioenschappen deel 2

Zondag 16 april, het tweede onderdeel van de clubkampioenschappen wordt vandaag gehouden. Het is bewolkt maar droog, al om al goede omstandigheden om een mooie strijd aan te gaan. Alle deelnemers verzamelen zich om half 10 bij ’t Klumpke en krijgen te horen welk onderdeel er vandaag is uitgekozen. Wanneer de kerkklok half 10 slaat wordt er vertelt dat er vandaag de koppelkoers georganiseerd is. Dit houdt in dat elke mountainbiker gekoppeld wordt aan een andere deelnemer. Eén van de mountainbikers van een koppel start en tikt na een ronde zijn teamgenoot aan, zodat hij/zij de volgende ronde kan fietsen. Zo wisselen de deelnemers van elk koppel af. Na 45 minuten moet elk koppel nog beide één ronde fietsen en wie dan als eerste over de finish komt, heeft de koppelkoers gewonnen.

De clubleden die willen deelnemen trekken een lootje en worden op basis van een cijfer gekoppeld aan een andere rijder. Op één van de cijfers staat of hij/zij moet starten van de twee. De koppels worden bekend gemaakt en het is eerlijk verdeelt. Er zijn sterke koppels die goed aan elkaar gewaagd zijn. De deelnemers weten van te voren niet waar de koppelkoers gehouden wordt. Henny van Brienen gaat voorop om richting de locatie te fietsen, waar hij samen met de clubcommissie een mooi parcours heeft bedacht. Eenmaal bij de locatie aangekomen wordt het parcours verkend, zodat iedereen de route onthoudt en ook een strategie kan bedenken. De bospaden en singletracks worden goed geïnspecteerd om in elke ronden een aantal secondes te winnen. De deelnemers hebben 15 minuten om warm te fietsen en het parcours in zich op te nemen. Michel Stevens geeft aan dat ze gaan beginnen en de starters gaan op de startlijn staan. Er is op een recht stuk een vak aangegeven waar de koppels de ruimte hebben om zijn/haar teamgenoot aan te tikken. Gebeurt dit buiten het aangewezen vak, dan moet het koppel terug naar het vak, om daar zijn teamgenoot aan te tikken.

Leon Heiman , Marc Stevens, Frank Wolter, Peter Ramakers, Bart Leijgraaf en Bjorn Gommans staan aan startstreep om te beginnen. Michel Stevens staat klaar om het startsein te geven. De fietsers klikken zich vast in de pendalen en zijn klaar om zich 45 minuten helemaal uit te leven. Michel Stevens geeft het startsein en de deelnemers sprinten weg. Iedereen gaat hard van start om als eerste op het singletrack te komen. Het rondje duurt ongeveer 3,5 minuut en bestaat uit bochtige singletracks,  klimmen/dalen en brede paden. Als eerste komt Leon Heiman over de startstreep, maar wordt gevolgd door Marc Stevens en Peter Ramakers. Iedereen tikt in het vak zijn teamgenoot aan. Leon Heiman tikt Leon Ruiten aan, Marc Steven tikt Harry Kessels aan en Peter Ramakers tikt Ramon Odekerken aan. Het eerste half uur blijft deze volgorde hetzelfde. Leon Heiman en Leon Ruiten gaan aan kop, met vlak daarachter Marc Stevens en Harry Kessels die een gat hebben geslagen naar Peter Ramakers en Ramon Odekerken. Harry Kessels weet Leon Ruiten in te halen, waardoor ze op kop liggen. Met voor beide deelnemers twee rondes te gaan, wordt het een spannende ontknoping. Harry Kessels tikt Marc Stevens aan, met kort daarachter Leon Ruiten die Leon Heiman aantikt. In deze ronde weet Leon Heiman het kleine gat richting Marc dicht te fietsen en hem zelfs in te halen. Marc blijft in het wiel van Leon en samen gaan ze over de startstreep. Ze tikken hun team genoot aan en Leon Ruiten gaat aan kop, maar Harry Kessels weet hem snel in te halen. Harry trekt een groot gat tussen hem en Leon en tikt Marc aan die vervolgens aan de laatste ronde begint. Marc weet de voorsprong te behouden en voor de laatste keer tikt hij Harry aan die nogmaals aanzet om de overwinning binnen te slepen. Na enkele minuten heeft hij de laatste rond gereden en komt hij over de finish. Daarachter komt Leon Ruiten die samen met Leon Heiman tweede wordt. Als derde komt Ramon Odekerken over de finish die samen met Peter Ramakers een team vormt. De winnaars zijn bekend, Marc Stevens en Harry Kessels hebben de overwinning gepakt op de koppelcours en mogen bij ’t Klumpke hun prijzen in ontvangst nemen.  Foto’s  


Home
Clubkampioenschap 3

 

 

 

Zondag 11 juni was het 3de onderdeel van het clubkampioenschap.

Om 9.30 uur hadden we ons verzameld bij de ’t Klumpke en nadat was verteld wat we gingen doen vertrokken we gezamenlijk naar de bossen van Belfeld waar we gingen uphillen.

Henk en Marc hadden een pittige berg gevonden waar we zover mogelijk op naar boven moesten fietsen het eerste stuk was redelijk vlak wat voor niemand een probleem was al moesten enkele de strijd al staken doordat ze de afslag misten of de verkeerde kant van het pad kozen.

Tussen diegenen die wel naar boven fietsten werd het nog spannend want de top 6 eindigde binnen 2 meter van elkaar

Uiteindelijk werd Tim Stevens 1ste  Leon Heijman 2de die op een tiental centimeter werd gevolgd door Marc Stevens en Peter Ramakers.

Na afloop zijn we weer gezamenlijk vertrokken naar ’t Klumpke al liep de groep wel uit elkaar omdat een groot deel nog genoeg energie over had voor een stevig tempo op de Prinsendijk.

Toen iedereen bij ’t Klumpke was heeft Michel Stevens onder het genot van een hapje en een drankje de uitslag bekend gemaakt.

Al met al weer een gezellige en geslaagde ochtend met goed weer.

 

Met sportieve groet

 

De organisatie

 

 

 

 
Foto’s


Home


Clubkampioenschap 4Foto’s


Homeklassement

 

Agenda 2017

   
   
   
22-10-2017 Clubkampioenschap
25-11-2017 Feestavond
02-02-2018 Jaarvergadering